Far away from intensive agricultural zones, the Aveyron is well-know for its agronomic ability. The caterers from Nant will make you enjoy their dry or fresh sausages, their " saucisson ", or home-made pâtés, their home-made bread cooked in, as well as the Templar's biscuits inspired from a very old local butter recipe. The Pastis (aniseed aperitif) and the Homs liqueurs have the taste of the plants picked up or cultivated on the Causse of Larzac. Pottery has been a very specific activity of the region for a long time. Only useful before, it has become now much more ornamental but you can use it too.
Aromatiques des Homs
Les Homs - 12230 NANT - Tél : 05.65.62.22.56 Fax: 08.21.13.69.99
Making of aperitifs and scented liqueurs
Boucherie-Charcuterie-Traiteur Gilbert Grosskopf
Place de l'Eglise - 12230 NANT - Tél : 05.65.62.25.57
Making of local specialities. Home-made Boar and duck pâtés, Roquefort pâtés..
Boucherie-Charcuterie-Traiteur Patrick Mazerand
Rue de la Rouquette - 12230 NANT - Tél : 05.65.62.25.30
Making of local specialities. Home-made partridge and duck pâtés, rabbit stew, Trénels…
Boulangerie - Patisserie Cathy et William Foissac
Place St-Jacques - 12230 NANT - Tél : 05.65.62.21.81
Home-made bread cooked in wood fire. Marrow bread, corn and sunflower bread, gingerbread and the famous chocolate tart.
Christophe Malzac
Camping des Vernèdes - 12230 NANT - Tél : 05.65.62.15.19
GAEC " Lou Fernandou "
Le Mas du Pré - 12230 NANT - Tél : 05.65.62.26.57
Making of traditional cheese “ Le Pérail “ (made from sheep milk)
Maraîchage biologique Thierry Vidal
Les Cuns - 12230 NANT - Tél : 05.65.62.23.57
Miel de Nant.
Béthanie Castelnau 12230 Nant - Tél : 05 65 62 20 96
Sabine et Jean-Louis Laval de la maison Béthanie en face de la ferme de Castelnau, produisent du miel à Nant.
Ils ont installé leurs ruches aux Liquisses pour le miel des Causses, dans la vallée du Durzon pour le miel de luzerne et à Réfrégiers pour le miel des Cévennes.
Pâtisserie Traditionnelle Auger
Rue de la Rouquette - 12230 NANT - Tél : 05 65 62 14 54
Thyme, mint, anise, honey and lemon fondant sweets. Traditional cakes, delicious Madeleines and the famous Templar’s biscuits made from a very old local recipe.
Pisciculture du Mas de Pommiers
Mas de Pommiers - 12230 NANT - Tél 05.65.62.14.39/ fax 05 65 62 11 54
Sophie et Xavier Lécussan proposent à la vente 3 variétés de salmonidés : truites arc-en-ciel, truites farios et ombles des fontaines. Truites biologiques.
Tomme de brebis du Larzac
GAEC de Montredon - 12230 LA ROQUE STE-MARGUERITE - Tél : 06.82.36.47.91